Nyt i Smartplan: Timebaseret fravær

Smartplan understøtter fra i dag timebaseret fravær. En ny funktion, som ligesom vores nye besked funktion er tilgængelig for alle vores kunder uden merudgift.

Indtil i dag har du ved oprettelse af fravær, kunnet vælge én eller flere dage som du eller din medarbejder var fraværende. Det vil sige, hele dage. Ikke halve, ikke et par timer, men hele dage.

Det har vi nu lavet om på. Så nu kan du oprette fravær for et antal timer i stedet for en hel dag. Det giver dig nogle nye muligheder med Smartplan, som jeg gerne vil fortælle dig om.

Mere fleksibel planlægning

Når fravær kun kan registreres for en hel dag, så afspejler det ikke den virkelighed du og dine medarbejdere lever i. For hvad nu hvis en medarbejder kun holder fri torsdag eftermiddag og godt kan tage en vagt torsdag morgen. Så har det indtil nu set ud som om at medarbejderen slet ikke kunne arbejde torsdag. Da det så ud som om hun havde fri hele dagen.

Med fravær oprettet for timer, er det muligt at opnå mere fleksibilitet i planlægningen. Nu bliver det pludselig muligt at planlægge medarbejderen på vagten om formiddagen, uden at Smartplan advarer om at hun har fri.

Når fraværet oprettes vælges dagen for fraværet. Herefter vælges de timer det drejer sig om.

Så snart fraværet er godkendt, bliver det synligt i planlægningsværktøjet. Her forsøger jeg at give Hanne en vagt om eftermiddagen, hvor hun har fri:

Her forsøger vi at give Hanne en vagt om formiddagen, hvor hendes fravær ikke er aktivt:

Udover at din planlægning bliver nemmere at få til at gå op, giver det også Smartplan Assistent mulighed for at tildele vagterne mere effektivt og retfærdigt, hvis du får lavet vagtplanen automatisk.

Bedre fraværsoverblik i vagtplanen

Hvis du har slået synlighed af oprettet fravær til i din vagtplan, får du nu et bedre overblik over hvilke kolleger der ikke er til rådighed i løbet af dagen.

Her kan du f.eks. se at Hanne afspadserer om eftermiddagen. Så ved du at hun ikke kan indkaldes til et møde på det tidspunkt. Vi tror dette overblik, kan gøre det nemmere for jer at kommunikere og arrangere begivenheder for bestemte kolleger.

Nemmere håndtering af afspadsering

Med timebaseret fravær opnår du helt nye muligheder for at bruge Smartplan på en ny måde. Pludselig får du mulighed for at oprette en fraværstype der hedder “Afspadsering”. Så hvis du bruger Smartplan for funktionærer, kan I nu bruge det til at registrere deres afspadsering.

Det er et nyt område for os at introducere funktionalitet på, så vi glæder os til at høre fra jer kunder i forhold til denne funktion. I har garanteret input til hvordan denne del kan videreudvikles i fremtiden. Men nu er vi i gang.

Masser af andet

Der er masser af hjørner af timebaseret fravær som jeg ikke vil skrive en masse om her. Men efterhånden som du bruger Smartplan, vil du opleve hvordan det gør mange ting nemmere for dig. Jeg kan dog nævne én sidste lille ting. Hvis du udbetaler løn under et bestemt tillæg for fravær, har du nu også mulighed for at sætte dette op under dine lønindstillinger. Du vil her kunne vælge en bestemt fraværstype, så den bliver en del af din eksport til dit lønsystem.

Nu skal støvet lægge sig

Med denne opdatering, afslutter vi et stort arbejde på to store nye funktioner i Smartplan. Nu skal støvet lige lægge sig i et par uger. Der dukker måske småfejl om som vi skal rette, og vi hører garanteret også fra nogle af jer med gode ideer til små rettelser vi skal lave.

Det betyder dog ikke at vi ikke har planer om mere til jer i år. Tværtimod. Vi har masser af nyt på vej. Smartplan har aldrig udviklet sig hurtigere end det gør i øjeblikket og vi glæder os til at tilbyde jer endnu mere værdi igennem Smartplan.

Modtag en mail én gang om måneden med de seneste opdateringer af Smartplan.

Læs mere om hvorfor Smartplan er noget for dig:

Du har fået flere ansatte og vil gerne have overblik

Excel holder din vagtplan fanget. Læs hvad du får ud af at sætte den fri og ud i lommen på dine ansatte med vores Vagtplan App.

Fordi brugervenlighed og kundeservice betyder noget

Du vil ikke betale for et kæmpe system med alle mulige funktioner som gør systemet langsomt og svært at bruge. Det skal være nemt at lave din vagtplan og få styr på dine timer og løn.

Prisen på Smartplan starter ved kun 199,- pr. måned

En lav pris og ingen binding betyder noget for dig. Du vil bare ikke betale for meget for noget du ikke har brug for.

Det betyder noget for dig at vi er der på den lange bane

Vi har lavet vagtplaner og tidsregistrering i 10 år og går ingen steder. Vi har sorte tal på bundlinjen og er 100% finanseret af vores kunder. Faktisk er vi Gazelle for tredje år i træk. Læs mere om Smartplan.

Læs videre her