Sådan laver Restaurant Havnær vagtplanlægning med Smartplan

“Nu går det hurtigere, og det er meget nemmere, når du skal ændre ting. Især det der med at skrive timer ned, lægge dem sammen og lave løn ud fra det er jo virkelig tidsbesparende. Systemet kan jo regne ud for dig, hvor mange timer de har haft.”

Det skulle være slut med vagtplanlægning i Word

Ved åbningen af Restaurant Havnær stod det klart for både Daniel og Anne, at de ønskede at blive mere digitale i planlægningen, hvorfor de begyndte at søge efter andre alternativer. I dag, hvor de både anvender Smartplan samt har online booking, er det også tydeligt for Daniel, at de førhen har manglet nogle digitale løsninger.

Størrelse på virksomhed

30 ansatte som er både fuldtids- og deltidsansatte samt studerende.

Kompetencer, der skal planlægges

Følgende jobtyper håndteres af Smartplan: Kokke, tjenere, opvask og rengøring.

Forskellige lokationer

Fire vagtplaner håndteres i Smartplan ad gangen. Én for hver jobtype.

Brug for stempelur

Slut med at have en mappe med timesedler. Nu stempler medarbejderne ind via Smartplans App på deres mobil.

Sådan ser en typisk vagtplan ud for Havnær

Daniel og Anne laver vagtplaner for fire forskellige jobtyper: Kokke, tjenere, opvask og rengøring, og hver jobtype har de sat op i sin egen vagtplan for at skabe et overskueligt overblik. En typisk uge i vagtplanen for tjenerne ser således ud:

Stempelur med iphone

“Det er lækkert, at der også er noget selvstændighed, så medarbejderne for eksempel selv kan gå ind og bytte vagter uden, at vi behøver være inde over det”

Maritim gourmetrestaurant på Aarhus Ø

Som gæst kan man forvente at blive udfordret på menuen. Inspirationen til restaurantens koncept finder de mange forskellige steder - ved at lege med maden, fra naturen eller ved selv at tage ud og spise andre steder.

gallery
gallery
gallery
gallery
gallery
gallery

Når vagtplanen møder virkeligheden

Så snart vagtplanerne er blevet frigivet, begynder restaurantens medarbejdere at interagere med den. De kan se, hvornår de selv skal arbejde, og de har samtidig også mulighed for at bytte vagter med hinanden, hvis de skulle ønske det.

Vagtbytte

Så snart vagtplanen frigives møder den virkeligheden og der vil opstå behov for at bytte vagter. Med Smartplan slipper Anne og Daniel for selv at rette manuelt. Med Smartplan kan medarbejderne bytte vagter og så skal Anne eller Daniel blot godkende byttet i app'en.

Ind- og udstempling

Når medarbejderne møder ind til deres vagter, bruger de stempeluret til at registrere deres mødetid. Det gør de ved at stemple ind og ud, når de møder, holder pauser og holder fri. Stempeluret bruger medarbejderne på deres telefoner, så det kræver ikke noget ekstra udstyr, som skal sættes op i restauranten.

Timeoverblik

Løbende holder Daniel og Anne øje med medarbejdernes mødetider, hvor de i Smartplan kan få et samlet overblik over alle timerne. Her går de ind og godkender timerne, så de hele tiden kan holde øje med, hvilke timer de har kigget igennem, og hvilke de stadig mangler at gennemgå.

“Jeg havde nok en lille bekymring fra start af i forhold til at mine medarbejdere skulle til at stemple ind og ud. Men det er bare blevet kørt ind, og det fungerer simpelthen bare. Det må jeg indrømme.”

Om Restaurant Havnær

Light Gourmet i maritimt miljø

Whitney leaning against a railing on a downtown street

I juli 2021 åbnede Restaurant Havnær på Aarhus Ø, og siden da har restauranten benyttet Smartplan til virksomhedens vagtplanlægning. Vi tog for nylig forbi til en snak om hverdagen i restauranten, og hvordan de til daglig gør brug af Smartplan. Her mødtes vi med restaurantens to ejere, Anne og Daniel.

Samarbejdet mellem de to går langt tilbage, da de tidligere har arbejdet sammen på Daniels gamle restaurant i Vestjylland, hvor Anne var restaurantchef. Men et ønske om at prøve at åbne noget nyt op sammen, helt fra bunden, blev starten på Restaurant Havnær. Fra Daniel og Anne besluttede at åbne restauranten, til de faktisk gjorde det, gik der tre år, og undervejs har de to været med i hele processen. Første gang de så stedet, var der kun udgravet til en kælder, så de har selv været med til at indrette hele stedet.

Vi har jo selv lavet bordene for eksempel, som er genbrugssten fra hele ejendommen. Så når man kigger på bygningen udefra og alle de sten, de har bygget stedet med, så er det resterne, vi har fået og lavet borde af.

I dagligdagen har Anne ansvaret for restauranten, mens Daniel står for køkkenet. Derudover er de fælles om alt andet lige fra Smartplan, booking, markedsføring, og hvad der ellers hører til.

Selv beskriver de restauranten som en maritim gourmetrestaurant, hvor der bliver brugt råvarer i høj klasse, men hvor restauranten måske også er lidt mere rustik end andre gourmetrestauranter.

Som gæst kan man forvente at blive udfordret på menuen. Inspirationen til restaurantens koncept finder de mange forskellige steder - ved at lege med maden, fra naturen eller ved selv at tage ud og spise andre steder.

Vi leger meget med maden. Det er meget kreativ mad, vi laver. Vi vil godt udfordre gæsterne lidt og tage dem lige til kanten på det kreative og lave nogle sjove smagssammensætninger.

Det første halvandet år efter åbningen er gået over al forventning. Der er 150 pladser i restauranten, og der er som regel godt besat. Det første halve år havde de et gennemsnit på 100 gæster om dagen, hvor der var lidt mere fyldt op i weekenderne end i hverdagene. Mange af gæsterne er stamgæster, mens der også er folk, som kommer af og til. Daniel og Annes indtryk er, at gæsterne føler, de får en god oplevelse og en god værdi for de penge, de lægger. Det er bestemt også noget, vi sagtens kan forestille os efter at have været på besøg. Man bliver taget imod med åbne øjne, og man føler sig hjemme lige med det samme.

Her handler det ikke kun om maden, men det handler i særdeleshed også om at give en god og personlig service. Altså vi bruger tid på vores gæster. Vi kan godt lide at deltage i deres historie.

Opret dig gratis og kom igang på 2 minutter

Læs mere om hvorfor Smartplan er noget for dig:

Du har fået flere ansatte og vil gerne have overblik

Excel holder din vagtplan fanget. Læs hvad du får ud af at sætte den fri og ud i lommen på dine ansatte med vores Vagtplan App.

Fordi brugervenlighed og kundeservice betyder noget

Du vil ikke betale for et kæmpe system med alle mulige funktioner som gør systemet langsomt og svært at bruge. Det skal være nemt at lave din vagtplan og få styr på dine timer og løn.

Prisen på Smartplan starter ved kun 199,- pr. måned

En lav pris og ingen binding betyder noget for dig. Du vil bare ikke betale for meget for noget du ikke har brug for.

Det betyder noget for dig at vi er der på den lange bane

Vi har lavet vagtplaner og tidsregistrering i 10 år og går ingen steder. Vi har sorte tal på bundlinjen og er 100% finanseret af vores kunder. Faktisk er vi Gazelle for tredje år i træk. Læs mere om Smartplan.

Læs videre her