Sådan overholder du den nye lov om tidsregistrering uden et stempelur

Til juli træder den nye lov om tidsregistrering i kraft i Danmark. Det betyder, at alle virksomheder skal begynde at dokumentere deres medarbejderes arbejdstid. Hvor meget og hvornår arbejder de?

De fleste danske virksomheder har allerede en form for tidsregistrering, så for mange vil dette ikke være en stor ændring. Men for de virksomheder, der endnu ikke har indført tidsregistrering, kan det virke overvældende at skulle begynde at overvåge arbejdstiden.

Derfor ønsker vi at sætte fokus på det vigtigste ved den nye lov: metodefrihed.

Overordnet set er der tre centrale krav, som tidsregistreringen skal overholde. Den skal være:

  • Objektiv
  • Pålidelig
  • Tilgængelig

Med metodefriheden er det op til dig som virksomhedsejer at vælge, hvordan du vil opfylde disse krav. Ingen tvinger din virksomhed til at indføre et stempelur.

 

Opsæt dine medarbejderes timer i en vagtplan

Lad os tage et eksempel på, hvordan du kan overholde loven uden at anvende et stempelur. I stedet for at indføre minutiøs registrering med et stempelur, kan du opsætte en vagtplan.

Vagtplanen viser udgangspunktet for ansættelsesforholdet, og medarbejderne kan selv rette deres afholdte timer til efter behov.

Hvis du skal gøre det nemt for dig selv, kan du opsætte en skabelon med alle dine medarbejderes timer. Det kan være, at de har vagter fra kl. 8-16 med en halv times pause:

Skabelon i Smartplan

Bruger du en skabelon, bliver medarbejdernes timer automatisk kopieret ud på alle ugerne i din vagtplan. Så når du har gjort det, frigiver du blot vagtplanen, og så er den synlig for dine medarbejdere:

Frigivet vagtplan i Smartplan

Samtidig tilføjer du et tillæg til medarbejdernes ansættelseskontrakter, som måske kunne lyde:

Medarbejderen skal minimum én gang om ugen registrere sin mødetid i det af arbejdsgiveren anførte tidsregistreringssystem”.

Selvom det lyder fint, anbefaler vi selvfølgelig, at du lige sender det omkring en jurist for at sikre dig, at formuleringen er ok, inden du bruger den.

 

Enkel og effektiv tidsregistrering

Så snart vagtplanen er frigivet, er du som arbejdsgiver i fuld gang med at opfylde lovgivningen:

  • Du har et system, som er objektivt og pålideligt.
  • Der er fuld dokumentation af timeregistreringerne - lige fra oprettelse til eventuelle rettelser.
  • Systemet er tilgængeligt for både medarbejder og arbejdsgiver.

Ved at gøre det på denne måde har begge parter altid adgang til oplysningerne, og hvis medarbejderne har brug for at rette deres timer, kan de nemt gøre det via deres app.

For nogle kan dette måske virke som unødigt arbejde. Men det er en simpel måde at opfylde lovgivningen og samtidig få mange andre fordele. Forhåbentlig kan det give dig lidt idéer til, hvordan I kan håndtere ændringen i jeres virksomhed.

Ønsker du selv at prøve det af i Smartplan, kan du med få klik oprette en 30 dages gratis prøveperiode herunder.

Hvis du har spørgsmål, eller vi kan hjælpe med andet, må du endelig ikke tøve med at kontakte os på support@smartplan.dk.

Afprøv Smartplan gratis i 30 dage:


Modtag en mail én gang om måneden med de seneste opdateringer af Smartplan.

Læs mere om hvorfor Smartplan er noget for dig:

Du har fået flere ansatte og vil gerne have overblik

Excel holder din vagtplan fanget. Læs hvad du får ud af at sætte den fri og ud i lommen på dine ansatte med vores Vagtplan App.

Fordi brugervenlighed og kundeservice betyder noget

Du vil ikke betale for et kæmpe system med alle mulige funktioner som gør systemet langsomt og svært at bruge. Det skal være nemt at lave din vagtplan og få styr på dine timer og løn.

Prisen på Smartplan starter ved kun 199,- pr. måned

En lav pris og ingen binding betyder noget for dig. Du vil bare ikke betale for meget for noget du ikke har brug for.

Det betyder noget for dig at vi er der på den lange bane

Vi har lavet vagtplaner og tidsregistrering i 10 år og går ingen steder. Vi har sorte tal på bundlinjen og er 100% finanseret af vores kunder. Faktisk er vi Gazelle for tredje år i træk. Læs mere om Smartplan.

Læs videre her