Socialt samvær på arbejdspladsen skaber glade medarbejdere

Bør du mødes med kolleger uden for arbejdet? Og bør sjov implementeres på arbejdspladsen? Det er nogle af de spørgsmål, som både medarbejdere og ledere bekymrer sig om.

Mange virksomheder forbliver afvisende overfor ideen og ønsker at holde arbejdet og sjov adskilt for at øge produktiviteten. Produktiviteten falder dog imidlertid ikke, når sjov bliver implementeret på arbejdspladsen. Tværtimod har forskning vist, at et sjovt og socialt arbejdsmiljø er en afgørende faktor i jobtilfredshed, hvilket resulterer i glade medarbejdere, som er mere produktive end dem, som ikke er glade.

Nogle mener, at et sjovt arbejdsmiljø vil medføre, at der vil blive slækket på arbejdet, men at omgås og have det sjovt med kollegaer har flere fordele. Sjove aktiviteter bidrager ikke kun til at øge moralen og skabe en god kultur, det kan også hjælpe medarbejderne til at skabe et bånd imellem dem og danne et kammeratskab, som kan forbedre deres teamwork. Samtidigt kan det også forebygge stress og mistrivsel, når kollegaer kender hinanden godt og har et tæt forhold til hinanden. Således kan et sjovt arbejdsmiljø, under de rette omstændigheder, gavne både medarbejdere og organisationen.

At have et sjovt arbejdsmiljø kan også være et promoverings- og brandingværktøj. Nogle af verdens mest succesfulde organisationer bruger det faktum, at de har et sjovt arbejdsmiljø til at tiltrække og rekruttere nye medarbejdere samt som en fastholdelsesstrategi af nuværende medarbejdere. Da en stor del af vores liv i dag er dedikeret til vores karrierer og bruges på arbejdspladsen, kan implementeringen af sjov på arbejdspladsen og socialt samvær med kolleger bidrage til forøget livskvalitet hos medarbejdere. Organisationer, der tilbyder et sjovere arbejdsmiljø, vil tiltrække og fastholde de mest talentfulde kandidater derude og dermed opleve et løft i medarbejderlykke, bedre fastholdelse og i sidste ende øget produktivitet.

Det hele afhænger af, hvordan du implementerer sjov. Som det engelske ordsprog siger “All work and no play makes Jack a dull boy - All play and no work makes Jack a mere toy” (Arbejde uden leg gør Jack til en kedelig dreng – Leg uden arbejde gør Jack til et simpelt legetøj). Nøglen er således at finde en mellemvej.

Hvis du ønsker at gøre dit arbejdsmiljø til et venligere, sjovere og i sidste ende mere produktivt sted, kan du gøre brug af firmaudflugter. En tur til det lokale marked, en biograftur eller en sportsbegivenhed er nogle eksempler på firmaudflugter, som muliggør opbygning af venskaber blandt kollegaer. En af de bedste måder, som kan hjælpe til opbygning kollegiale venskaber, er lidt venskabelig konkurrence. Fodbold, bowling, og basketball er populære sportsgrene, som nogle virksomheder har sportshold til. Disse sportsgrene giver også en anledning til at mødes og heppe på hinanden.

Søndag d. 20. september deltog Smartplans ansatte sammen i det årlige SMUK løb. Vi havde en fantastisk oplevelse og nød lidt venskabelig konkurrence om, hvem der kunne komme først over målstregen.

Modtag en mail én gang om måneden med de seneste opdateringer af Smartplan.

Læs mere om hvorfor Smartplan er noget for dig:

Du har fået flere ansatte og vil gerne have overblik

Excel holder din vagtplan fanget. Læs hvad du får ud af at sætte den fri og ud i lommen på dine ansatte med vores Vagtplan App.

Fordi brugervenlighed og kundeservice betyder noget

Du vil ikke betale for et kæmpe system med alle mulige funktioner som gør systemet langsomt og svært at bruge. Det skal være nemt at lave din vagtplan og få styr på dine timer og løn.

Prisen på Smartplan starter ved kun 199,- pr. måned

En lav pris og ingen binding betyder noget for dig. Du vil bare ikke betale for meget for noget du ikke har brug for.

Det betyder noget for dig at vi er der på den lange bane

Vi har lavet vagtplaner og tidsregistrering i 10 år og går ingen steder. Vi har sorte tal på bundlinjen og er 100% finanseret af vores kunder. Faktisk er vi Gazelle for tredje år i træk. Læs mere om Smartplan.

Læs videre her