Fem gode råd til hvordan du leder dine medarbejdere

At drive virksomhed er andet og mere end vagtplanlægning – det er vi godt klar over! Noget af det som er rigtig vigtigt er, at lederen i virksomheden formår at lede og guide medarbejderne, således at de udnytter deres fulde potentiale og derved bidrager til virksomhedens udvikling. Andrew Schrage, som selv er ejer af en mindre virksomhed, der specialiserer sig i økonomisk rådgivning (Money Crashers), har på baggrund af egen erfaring udviklet følgende gode råd til, hvordan du bliver en god leder:

  1. Kommunikér personligt. Dine medarbejdere er forskellige individer og kan derfor ikke behandles ens. Som leder må du derfor tilpasse din kommunikation til den medarbejder, du kommunikerer med – nogle medarbejdere har brug for faste instruktioner, mens andre responderer bedre på en venskabelig attitude. Respektér dine medarbejdere og de vil respektere dig og forstå dit budskab bedre.

  2. Acceptér dit ansvar. Mange ledere kan have svært ved at indrømme fejl – måske fordi de tror, at det får dem til at fremstå svage overfor medarbejderne. Erfaringer viser dog, at netop det at vise, at man som leder kan begå fejl, skaber et troværdigt billede af dig som leder, og det viser, at du stoler på dine medarbejdere. Til gengæld vil de også stole på dig.

  3. Tag konfrontationen. Som leder er det dig, som har ansvaret for at sikre et harmonisk og behageligt arbejdsmiljø. Derfor må du også være klar til at konfrontere eventuelle problemer, hvad enten det er i forbindelse med manglende præstation eller stridigheder internt på arbejdspladsen.

  4. Ros og beløn dine medarbejdere. Intet motiverer som ros og belønning, derfor er det vigtigt at fortælle det og rose dine medarbejdere, når virksomheden f.eks. har haft et godt regnskab eller skaffet en ny, stor kunde. Det kan også være, hvis en enkelt medarbejder har udført en opgave specielt godt.

  5. Vurdér hvornår du skal sige din mening. Som leder er det selvfølgelig din mening, som tæller i sidste ende – det betyder dog ikke, at du altid ved bedst! Husk at der er en grund til, at du har ansat de medarbejdere, du har. Det er på grund af deres evner og ekspertise indenfor deres felt. Derfor skal du huske at lytte til dem, selvom de måske anbefaler noget andet, end du selv ville have gjort. Som leder skal du kunne vurdere, hvornår du skal skære igennem, og hvornår du skal lade medarbejderne komme til med deres idéer og løsninger.

Vi håber, at du kan bruge rådene. Her på Smartplan forsøger vi i hvert fald at efterleve dem.

Kilde: American Express

Modtag en mail én gang om måneden med de seneste opdateringer af Smartplan.

Læs mere om hvorfor Smartplan er noget for dig:

Du har fået flere ansatte og vil gerne have overblik

Excel holder din vagtplan fanget. Læs hvad du får ud af at sætte den fri og ud i lommen på dine ansatte med vores Vagtplan App.

Fordi brugervenlighed og kundeservice betyder noget

Du vil ikke betale for et kæmpe system med alle mulige funktioner som gør systemet langsomt og svært at bruge. Det skal være nemt at lave din vagtplan og få styr på dine timer og løn.

Prisen på Smartplan starter ved kun 199,- pr. måned

En lav pris og ingen binding betyder noget for dig. Du vil bare ikke betale for meget for noget du ikke har brug for.

Det betyder noget for dig at vi er der på den lange bane

Vi har lavet vagtplaner og tidsregistrering i 10 år og går ingen steder. Vi har sorte tal på bundlinjen og er 100% finanseret af vores kunder. Faktisk er vi Gazelle for tredje år i træk. Læs mere om Smartplan.

Læs videre her