Farvel til praktikanterne

I torsdags havde vi julefrokost hos Smartplan inden juleferien. Det var en hyggelig dag, som samtidig markerede afslutningen på praktikken for vores to praktikanter, Louise og Maiken. Vi forstår ikke, hvor tiden blev af og synes, at det var i går, de startede hos os! I forbindelse med deres afslutning har vi fået dem til at reflektere lidt over praktikken hos Smartplan.

Hvad har I fået ud af praktikken hos Smartplan?

Louise: “Jeg er blevet klogere på, hvad jeg kan med mit fag, og jeg er blevet bekræftet i, at jeg rent faktisk kan gøre nytte ude i en virksomhed. Fire år med næsen i bøgerne har givet mig rigtig meget, men jeg har hele tiden følt, at der har manglet noget praktisk. Derfor har det været rigtig godt, at få den del med. Jeg tager mange kompetencer med mig herfra, som jeg vil kunne bruge i mit fremtidige job.”

Maiken: “Jeg har fået lov til at prøve en hel masse ting, jeg aldrig har arbejdet med før! Samtidig har jeg fået meget praktisk erfaring, som har været utrolig lærerigt. Her mærker man virkelig forskellen på studiet og ‘det virkelige liv’. Det har været så fedt at indgå i en rigtig virksomhed, hvor man er med til at gøre en forskel.”

Hvad har været det sjoveste?

Louise: “Det har været sjovt at prøve at indgå på en rigtig arbejdsplads med nogle gode kollegaer. I og med at Smartplan er en lille virksomhed, lærer man hurtigt hinanden at kende, og man får hurtigere ansvar for mange opgaver. Derfor går jeg herfra med følelsen af at have givet noget til Smartplan, ligesom Smartplan har givet en masse til mig.”

Maiken: “Det har været rigtig sjovt at få lov til at arbejde med mange forskellige opgaver, som hver især havde sit formål. Vores praktik har været karakteriseret af “frihed under ansvar”, så der har været plads til at arbejde selvstændigt og udfolde sig. Og så har det været rigtig sjovt at lave kundecases, hvor vi har været ude og interviewe og filme nogle af vores kunder.”

Hvad har været mest udfordrende?

Louise: “Meget af det som jeg har lavet på Smartplan har været nyt for mig at skulle arbejde med i praksis. Derfor har jeg skulle bruge tid på at finde ud af, hvad der virker, når jeg f.eks. har skrevet blogindlæg, pressemeddelelser og artikler, eller når vi har arbejdet med sociale medier. Der er mange nemme løsninger og smuthuller, men det er oftest ikke de løsninger, som virker på den lange bane.”

Maiken: “Selvom det har været spændende at arbejde med komplet ukendte ting, så har det også været udfordrende. Ofte har man en forestilling om, at man nemt kan opnå et bestemt resultat med nogle få midler, men sådan er det langt fra altid. Så jeg har lært, at intet kommer let og at det tager tid og fordybelse at få det hele til at spille i en virksomhed.”

Hvad står fremtiden på?

Louise og Maiken: “Vi skal begge i gang med at skrive vores speciale fra februar. Louise skal skrive om employer branding og Maiken skal skrive om nation branding i forbindelse med eksporten af danske TV serier. Således skulle vi gerne begge blive cand.ling.merc. i slutningen af juni 2016.”

Hvad har Smartplan fået ud af at have praktikanterne?

Hos Smartplan har vi fået meget mere end en kageordning (selvom det var noget af det første, Louise og Maiken indførte). Vi har øget vores markedsføringsaktiviteter til et niveau, vi ikke tidligere selv har evnet samt fået en tilstedeværelse på de sociale medier og vores blog. Vi er kommet tættere på vores kunder og haft muligheden for at fortælle nogle af deres historier. Vi har øget vores kundetilgang gennem annoncer og forbedret vores status på nettet gennem nyt indhold. For Smartplan har det været afgørende, at Louise og Maiken har turdet tage initiativ. Vi er en lille virksomhed og har ikke tid til hele tiden at finde på opgaver. Louise og Maiken har været ekstremt dygtige til at analysere en problemstilling, afgrænse en løsningsmodel og eksekvere den. Sådan en handlekraft er uvurderlig for en lille virksomhed.

Her på Smartplan kontoret kommer vi uden tvivl til at savne Louise og Maiken og der bliver utrolig stille, når de ikke er her mere sammen med os. De har tilført Smartplan kontoret dynamik, hygge, gode diskussioner og masser af faglighed. Vi ønsker dem selvfølgelig alt det bedste på deres vej og held og lykke med specialeskrivningen.

Modtag en mail én gang om måneden med de seneste opdateringer af Smartplan.

Læs mere om hvorfor Smartplan er noget for dig:

Du har fået flere ansatte og vil gerne have overblik

Excel holder din vagtplan fanget. Læs hvad du får ud af at sætte den fri og ud i lommen på dine ansatte med vores Vagtplan App.

Fordi brugervenlighed og kundeservice betyder noget

Du vil ikke betale for et kæmpe system med alle mulige funktioner som gør systemet langsomt og svært at bruge. Det skal være nemt at lave din vagtplan og få styr på dine timer og løn.

Prisen på Smartplan starter ved kun 199,- pr. måned

En lav pris og ingen binding betyder noget for dig. Du vil bare ikke betale for meget for noget du ikke har brug for.

Det betyder noget for dig at vi er der på den lange bane

Vi har lavet vagtplaner og tidsregistrering i 10 år og går ingen steder. Vi har sorte tal på bundlinjen og er 100% finanseret af vores kunder. Faktisk er vi Gazelle for tredje år i træk. Læs mere om Smartplan.

Læs videre her