Nyt i Smartplan: Fraværskalender

I dag har vi lanceret en ny funktion: “Ferie & fravær”. Du finder den i menuen lige ved siden af “Medarbejdere”. Funktionen gør det nemt for dig at finde, planlægge og oprette dine medarbejderes ferie og fravær.

Det har i lang tid været muligt at oprette alle typer fravær i Smartplan. Du kan endda selv vælge hvilke typer fravær det skal være muligt for dine medarbejdere at oprette. Men det kunne være svært at få overblik over alt fravær. Du skulle ind på hver enkelt medarbejder for at se deres fravær.

Det slipper du for nu.

Nu udvider vi funktionen med et helt nyt overblik og helt nye muligheder. Nu får du en månedskalender hvor du kan få et fuldt overblik over alt fravær. Vi samler fraværet ét sted, så du hurtigt og nemt kan få overblik.

Den nye funktion gør det muligt:

  • At se alt fravær i en valgt måned.
  • At få hurtig adgang til alt fravær der mangler at blive godkendt.
  • At du kan vælge én eller flere medarbejdere som du ønsker at se fravær for.
  • At du kan vælge én eller flere jobtyper som du ønsker at se fravær for.

Det bliver nemmere for dig at planlægge dine tilgængelige medarbejdere, så du ikke risikerer at stå uden de nødvendige ressourcer når du har brug for dem.

Sådan her ser det ud når du kigger på en måned:

Lad os prøve at zoome ind på nogle af de forskellige muligheder. I venstre side har du et filter. Her kan du vælge at se fravær for en specifik jobtype, en bestemt type fravær eller en bestemt medarbejder. Så snart du ændrer filteret opdaterer din kalender sig:

Øverst til højre får du et hurtigt overblik over det fravær du som administrator mangler at godkende. Så snart du klikker på fraværet der skal godkendes, hopper kalenderen hen til det pågældende fravær:

Når du klikker på noget fravær i kalenderen, får du mere info om det. Du får at vide hvem der har godkendt det, hvilken type det er og du kan se hvis der er knyttet en kommentar til fraværet:

Sådan opretter du fravær i den nye kalender

Når du opretter fravær, ligner det alt det du kender fra tidligere. Men det hele er integreret med kalenderen, så du ikke først skal ind på den enkelte medarbejder. Det giver dig ét sted at holde styr på, men også oprette fravær.

For at oprette fravær trykker du på “Opret fravær” hvorefter du skal vælge en medarbejder du ønsker at oprette det for.

Derefter skal du vælge en periode og type for fraværet. Læg mærke til hvordan det hele foregår inde fra kalenderen:

Til sidst skal du tage stilling til de konsekvenser fraværet kan have for vagterne og så er det oprettet og du bliver sendt hen til det nyoprettede fravær i kalenderen:

Den nye Ferie & fravær funktion gør det endnu nemmere for dig at bevare overblikket over din virksomheds tilgængelige medarbejdere. Alt fravær du opretter er tilgængeligt når du planlægger, så du hurtigere og nemmere kan få din vagtplan til at gå op.

Hvis du benytter dig af vores automatiske vagtplanlægning, tager den også højde for godkendt fravær så du ikke skal gøre det. Og hvis du kommer til at planlægge en medarbejder på et tidspunkt hvor de har fri, så gør Smartplan dig opmærksom på det, så du ikke skal bekymre dig om at lave fejl.

Modtag en mail én gang om måneden med de seneste opdateringer af Smartplan.

Læs mere om hvorfor Smartplan er noget for dig:

Du har fået flere ansatte og vil gerne have overblik

Excel holder din vagtplan fanget. Læs hvad du får ud af at sætte den fri og ud i lommen på dine ansatte med vores Vagtplan App.

Fordi brugervenlighed og kundeservice betyder noget

Du vil ikke betale for et kæmpe system med alle mulige funktioner som gør systemet langsomt og svært at bruge. Det skal være nemt at lave din vagtplan og få styr på dine timer og løn.

Prisen på Smartplan starter ved kun 199,- pr. måned

En lav pris og ingen binding betyder noget for dig. Du vil bare ikke betale for meget for noget du ikke har brug for.

Det betyder noget for dig at vi er der på den lange bane

Vi har lavet vagtplaner og tidsregistrering i 10 år og går ingen steder. Vi har sorte tal på bundlinjen og er 100% finanseret af vores kunder. Faktisk er vi Gazelle for tredje år i træk. Læs mere om Smartplan.

Læs videre her