Smartplan og landmanden: på besøg hos Fristrupminde

I sidste uge var vi på besøg hos en kunde, der ved første øjekast virker som en usædvanlig kunde hos Smartplan. Men Smartplan er ikke kun for barer og restauranter. Der er nemlig en helt anden kundetype, der har glæde af online vagtplanlægning: landmænd. Men hvordan passer Smartplan ind i landbruget? Det satte vi os for at finde ud af, da vi besøgte Mike Timmermann på hans gård Fristrupminde i Nordjylland.

Efter en lille detour gennem Nordjyllands mørke skove ankommer vi til Fristrupminde en overskyet torsdag formiddag. På gårdspladsen tager Mike Timmermann, ejer og bestyrer af Fristrupminde, imod os med den velkendte jyske venlighed og afslappede facon. Vi får lov at kigge rundt på gården, som Mike og hans kone Conny købte sidste år, efter de forrige ejere gik konkurs. Her har de sammen 235 malkekvæg, der i gennemsnit giver ca. 11.000 kg mælk. Derfor malkes der adskillige gange på et døgn, hvilket kræver flere ansatte end blot Mike, som står for den daglige drift af gården:

“Vi har tre fuldtidsansatte og et par skoledrenge, som kommer og hjælper til engang imellem. Det kan godt være en udfordring at holde styr på vagtplanen, hvis den kun findes i papirform og de ansatte ikke har den med sig. Derfor havde vi brug for et system, der kunne hjælpe os med tidsstyringen samt overblikket over vagterne her på Fristrupminde.”

Derfor bruger Mike og de ansatte på Fristrupminde Smartplan, så de altid kan holde øje med, hvem der har en vagt og hvem, de skal arbejde sammen med. Derudover har de ansatte mulighed for at bytte vagter med hinanden og registrere, hvis de har haft overarbejde eller mindre timer end planlagt. Dette kan de alt sammen gøre på deres telefoner, som ifølge Mike er en stor fordel, da alle i dag medbringer deres telefoner overalt. Ved at bruge Smartplan gør Mike hverdagen på Fristrupminde nemmere og slipper for at blive ringet op kl. halv 4 om morgenen, fordi der er tvivl om, hvem der skal arbejde.

”Den funktion i Smartplan, jeg har allermest glæde af, er kopifunktionen, så jeg hurtigt kan oprette nye vagtplaner og ikke skal taste det hele ind fra bunden. Samtidig kan jeg nemt oprette nye medarbejdere, som hurtigt gennem deres telefoner kan registrere tid brugt på arbejde. Det fungerer rigtig godt for os her på Fristrupminde.”

I driften af landbruget forsøger Mike at strømline arbejdsprocessen så meget som muligt, så hverdagen, arbejdsopgaverne og rutinerne bliver så strukturerede som muligt. Dette sikrer en sund drift af Fristrupminde og gør landbruget mere effektivt, hvilket også er noget Smartplans vagtplanlægningssystem bidrager til. Således bliver landbruget mere og mere moderniseret med apps, avanceret teknologi og styringssoftware.

Inden vi forlader Fristrupminde leger vi lidt med de killinger, der nysgerrigt suser rundt i staldene, og hilser på kalvene, som kun er en måned gamle. Som afskedssalut kommer gårdens hund, Balder, ud og hilser lystigt på og solen titter frem bag skyerne, da vi drejer ud ad gårdspladsen og atter vender næsen mod Aarhus. Med os har vi fået en ny indsigt i, hvordan et moderne landbrug styres i dagens Danmark.

Besøget på Fristrupminde resulterede i en videocase om landmandens brug af Smartplan. Se casen og hør Mike Timmermann fortælle mere om Fristrupminde og Smartplan her:

Modtag en mail én gang om måneden med de seneste opdateringer af Smartplan.

Læs mere om hvorfor Smartplan er noget for dig:

Du har fået flere ansatte og vil gerne have overblik

Excel holder din vagtplan fanget. Læs hvad du får ud af at sætte den fri og ud i lommen på dine ansatte med vores Vagtplan App.

Fordi brugervenlighed og kundeservice betyder noget

Du vil ikke betale for et kæmpe system med alle mulige funktioner som gør systemet langsomt og svært at bruge. Det skal være nemt at lave din vagtplan og få styr på dine timer og løn.

Prisen på Smartplan starter ved kun 199,- pr. måned

En lav pris og ingen binding betyder noget for dig. Du vil bare ikke betale for meget for noget du ikke har brug for.

Det betyder noget for dig at vi er der på den lange bane

Vi har lavet vagtplaner og tidsregistrering i 10 år og går ingen steder. Vi har sorte tal på bundlinjen og er 100% finanseret af vores kunder. Faktisk er vi Gazelle for tredje år i træk. Læs mere om Smartplan.

Læs videre her