Se lønomkostninger direkte i Smartplan

Det er nu muligt at udregne lønomkostninger direkte i Smartplan, så du altid kan holde øje med, hvor meget løn du kommer til at udbetale. Det er ikke kun muligt for medarbejdernes afholdte timer, men også for kommende vagter baseret på din planlægning.

Lønfunktionen er en af de mindre kendte funktioner i Smartplan. Men nu hvor alt din medarbejderdata i forvejen er samlet i Smartplan, giver det god mening at kunne bruge den data til at gøre dine månedlige lønudbetalinger endnu nemmere. Ved at forbedre vores lønfunktion lidt ad gangen, håber vi på at gøre funktionen endnu mere tiltalende for en bred vifte af kunder.

Som en del af den proces har vi nu tilføjet en beregningsmotor til lønfunktionen. Som du måske kan huske, fra da du satte dine lønindstillinger op, var det før kun muligt at tilføje en bestemt løntype (ofte den specifikke lønkode fra et lønsystem). I vores løneksport ville du så få information om, hvor mange timer dine medarbejdere havde arbejdet med hver løntype.

Fra nu af vil du i stedet have mulighed for at definere den præcise værdi af hver løntype, altså timesatsen. Du kan dog stadig vælge at tilføje en løntype udover timesatsen i dine lønindstillinger, men fra nu af er dette valgfrit.

Det betyder altså, at du ikke nødvendigvis vil tildele dine medarbejdere løntyper længere, men i stedet deciderede satser. Ligesom med løntyperne, kan du selvfølgelig også tildele dine medarbejdere forskellige lønsatser baseret på deres forskellige jobtyper.

Ændringen gælder også løntillæggene og fraværsregistreringerne. Men her vil du ikke kun have mulighed for at tilføje lønsatserne. I stedet vil du også have mulighed for at tilføje en procentdel. Det er almindelig praksis at betale tillæg som en andel af grundlønnen. Det betyder, at Smartplan kan beregne tillægget forholdsmæssigt ud fra den løntype, en medarbejder har. Hvis du opsætter forskellige lønsatser baseret på vagternes jobtyper, vil vores system selvfølglig også tage højde for det.

 

En helt ny “Timer & løn” brugerflade

Menupunktet “Timer & løn” har fået et nyt udseende, som forhåbentlig giver dig et endnu bedre overblik og en mere intuitiv oplevelse.

Den største forskel er, at timesatserne og lønberegningerne nu er blevet direkte integreret i timeoversigten. Når lønfunktionen er slået til på en konto, vil der fremover være en ekstra kolonne i oversigten, hvor det er muligt at se lønomkostningerne for hver enkelt medarbejder i den valgte periode:

Oversigten i siden, som nu er placeret til venstre, vil desuden indeholde de samlede lønomkostninger for den valgte periode. Her vil du kunne se, hvordan de afholdte timer adskiller sig fra de planlagte timer, og hvordan det påvirker lønomkostningerne:

Ved at inkludere løndataen i menupunktet “Timer & løn” vil planlægningsprocessen blive meget mere omkostningseffektiv for alle vores Smartplan Plus kunder - også de, som normalt ikke anvender løneksporten. Enhver person, som er ansvarlig for vagtplanlægning og timeregistreringer, vil højst sandsynligt også gerne vide, hvordan vedkommendes planlægning påvirker lønomkostningerne. Nu vil de have mulighed for at se dette direkte i “Timer & løn”.

 

Løndata kræver din fulde opmærksomhed

Selvom det er designet til at gøre din lønkørsel endnu nemmere, tager denne nye funktion ikke dit ansvar for at dobbeltchecke medarbejdernes arbejdstimer og lønsatser fra dig. Når du arbejder med data som mødetider og lønkørsel, er det derfor vigtigt, at du altid gør det med ansvarlighed og særlig omhu.

Når det er sagt, er vi dog meget sikre på, at denne nye tilføjelse til Smartplan vil gøre livet lettere for mange af vores kunder.

Har du nogle spørgsmål om, hvordan opdateringen påvirker din tidligere lønkørsel i Smartplan? Eller vil du gerne begynde at køre løn fra Smartplan på grund af opdateringen? Uanset hvad er du meget velkommen til at kontakte os angående dine spørgsmål. Du kan skrive til os på mail (support@smartplan.dk) eller via chatten.

Modtag en mail én gang om måneden med de seneste opdateringer af Smartplan.

Læs mere om hvorfor Smartplan er noget for dig:

Du har fået flere ansatte og vil gerne have overblik

Excel holder din vagtplan fanget. Læs hvad du får ud af at sætte den fri og ud i lommen på dine ansatte med vores Vagtplan App.

Fordi brugervenlighed og kundeservice betyder noget

Du vil ikke betale for et kæmpe system med alle mulige funktioner som gør systemet langsomt og svært at bruge. Det skal være nemt at lave din vagtplan og få styr på dine timer og løn.

Prisen på Smartplan starter ved kun 199,- pr. måned

En lav pris og ingen binding betyder noget for dig. Du vil bare ikke betale for meget for noget du ikke har brug for.

Det betyder noget for dig at vi er der på den lange bane

Vi har lavet vagtplaner og tidsregistrering i 10 år og går ingen steder. Vi har sorte tal på bundlinjen og er 100% finanseret af vores kunder. Faktisk er vi Gazelle for tredje år i træk. Læs mere om Smartplan.

Læs videre her