Løn i Smartplan: Mere gennemsigtighed for alle brugere

Hvis du har tilkøbt vores Smartplan Plus pakke, kan du blandt andet køre løn fra Smartplan til udvalgte lønsystemer. I dag har vi lanceret to nye opdateringer, som er skræddersyet til at give både dig og dine medarbejdere mere gennemsigtighed i forhold til lønnen.

Medarbejderne vil fremover kunne se, hvor meget de kan tjene på kommende og ledige vagter, hvis du giver dem tilladelse til at se disse oplysninger. Det vil medføre, at medarbejderne kan planlægge deres økonomi mere effektivt. Samtidig motiveres de til at tage flere ledige vagter, da de vil kunne se, hvad de tjener på at tage hver enkelt vagt. Så ender du ikke op med tomme vagter i vagtplanen, som ikke bliver dækket.

Samtidig vil du, dine administratorer eller superbrugere med lønrettigheder kunne se, hvordan medarbejdernes løn udregnes direkte i timeoversigten i Timer & løn. Det sparer jer tid, da I ikke længere behøver lave en løneksport for at se udregningerne. Du kan også hurtigt identificere eventuelle fejl i jeres lønopsætning og med få klik rette disse. Lad os se nærmere på begge nye opdateringer.

Et overblik over fremtidig indtjening

Vores første opdatering giver dine medarbejdere mulighed for at se, hvad de vil få i løn for deres kommende og ledige vagter. Det kan være en væsentlig funktion for dine medarbejdere, som ønsker at planlægge deres arbejdstid og økonomi mere effektivt. Samtidig kan det motivere medarbejderne til at tage flere ledige vagter i vagtplanen, da de med det samme vil kunne se, hvad de tjener på hver enkelt vagt.

Medarbejderne vil kunne se lønnen disse steder:

  • På deres egne først kommende vagter
  • På en anden medarbejders vagt, såfremt medarbejderen har sat vagten til salg
  • I listen med ledige vagter på profilsiden
  • I listen med alle ledige vagter

Lønnen vil være udregnet baseret på de lønindstillinger (lønsatser + tillæg), som er opsat for medarbejderen på jeres konto. Det vil sige, at det er medarbejderens egen potentielle løn, som han eller hun kan se. Lønnen kan derfor også være forskellig for medarbejderne, selvom de kigger på den samme vagt.

Funktionen er i første omgang kun tilgængelig i appen, men vi vil løbende udbrede den til andre steder i systemet. Derudover er det selvfølgelig en funktion, som er tilgængelig for alle brugertyper i Smartplan. Det vil sige, at som kontoejer, administrator eller superbruger kan du også se, hvad du vil tjene på dine egne vagter.

Det er valgfrit, om medarbejderne skal have lov til at se lønnen. Funktionen slår du til inde i “Indstillinger” -> “Smartplan Indstillinger” -> “Løn” under Tildel lønart og medarbejdernummer til medarbejdere.

Lønudregninger i Timer & løn - en nemmere vej til dit lønoverblik

Vores anden opdatering har til formål at gøre livet lettere for dig, dine administratorer eller superbrugere, som håndterer løn på jeres konto. Førhen har du været nødt til at lave en løneksport inde i Timer & løn, før du kunne se, hvordan medarbejdernes løn var udregnet. Det behøver du ikke længere. Vi har i stedet givet dig overblikket direkte i timeoversigten.

Lønudregningerne vises på hver vagt inde i Timer & løn. Når du har klikket på en medarbejder i timeoversigten, holder du blot musen henover deres løn. Udregningerne er detaljerede og indeholder alt den information, du kunne have brug for:

  • Antal timer med medarbejderens lønsats(er)
  • Værdien af medarbejdernes lønsats(er)
  • Antal timer med hvert løntillæg
  • Værdien af hvert tillæg
  • Både mellemudregninger for hver lønsats og tillæg samt den totale udregning af lønnen

Ved at kunne se udregningerne direkte i timeoversigten, kan du hurtigt få overblik over, hvilke lønsatser og tillæg medarbejderen får. Og du kan hurtigt finde ud af, hvad der er galt, hvis der er noget, som afviger fra, hvad medarbejderen egentlig burde få i løn. Finder du en fejl, kan du gå direkte fra udregningen til dine lønindstillinger for at rette fejlen.

Hvis du gerne vil prøve de nye funktioner og vores løneksport, men endnu ikke har Smartplan Plus, kan du blot sende en mail til os. Så giver dig en gratis prøve på Plus pakken, så du kan prøve alle funktionerne af.

I disse artikler fra vores manual kan du derudover finde hjælp til at komme godt i gang med løneksport fra Smartplan:

Vi håber, at både du og dine medarbejdere kan få glæde af de nye funktioner. Hvis du har nogle spørgsmål, er du som altid velkommen til at skrive til os på support@smartplan.dk eller via supportknappen i systemet.

Modtag en mail én gang om måneden med de seneste opdateringer af Smartplan.

Læs mere om hvorfor Smartplan er noget for dig:

Du har fået flere ansatte og vil gerne have overblik

Excel holder din vagtplan fanget. Læs hvad du får ud af at sætte den fri og ud i lommen på dine ansatte med vores Vagtplan App.

Fordi brugervenlighed og kundeservice betyder noget

Du vil ikke betale for et kæmpe system med alle mulige funktioner som gør systemet langsomt og svært at bruge. Det skal være nemt at lave din vagtplan og få styr på dine timer og løn.

Prisen på Smartplan starter ved kun 199,- pr. måned

En lav pris og ingen binding betyder noget for dig. Du vil bare ikke betale for meget for noget du ikke har brug for.

Det betyder noget for dig at vi er der på den lange bane

Vi har lavet vagtplaner og tidsregistrering i 10 år og går ingen steder. Vi har sorte tal på bundlinjen og er 100% finanseret af vores kunder. Faktisk er vi Gazelle for tredje år i træk. Læs mere om Smartplan.

Læs videre her