Vi lancerer nyt notifikationssystem

Jeg ved næsten ikke hvor jeg skal begynde. Det her er en af de store. Lad mig starte med det vigtigste: Nu lancerer vi Push beskeder til Android og iPhone. Læs her hvad det betyder.

Vi har glædet os til denne opdatering og vi har arbejdet hårdt for at gøre den til virkelighed. Vi introducerer push beskeder, men øger også den personlige kontrol af hvilke notifikationer du ønsker.

Så hvad betyder det? Hvad har vi lavet om?

Et helt nyt notifikationssystem

Indtil nu har vores nuværende notifikationssystem bestået af emails og sms’er. Rigtig mange emails. Om måneden sender vi i dag over 130.000 emails fra Smartplan til knap 1000 kunder. Det er mere end 4000 emails om dagen.

Dertil sender vi knap 20.000 sms’er om måneden. SMS’er koster penge og øger derfor omkostningerne for vores kunder. De giver heller ikke den brugsoplevelse vi gerne vil tilbyde hos Smartplan.

Emails og SMS’er, har tjent Smartplan godt indtil nu. Men det gør de ikke mere. Emails drukner i vores kunders indbakker og minder til tider mere om spam, end om nødvendig og brugbar info. SMS’er er dyre og forstyrrer også uden mulighed for at begrænse forstyrrelsen.

Derfor introducerer vi nu Push notifikationer til Smartplan. Vi skriver 2019 og det er på tide. Det har det været i nogle år.

I forbindelse med at vi introducerer notifikationer, laver vi også om i hvordan vores notifikationer sendes og håndteres.

Hvad har ændret sig?

Tidligere kunne en administrator bestemme hvilke handlinger i systemet der skulle udløse hhv. emails og sms’er. Det betød at de ansatte ikke kunne styre hvilke emails og sms’er deres indbakke og mobiler fyldes med.

Det har altid føltes lidt forkert. Og nu laver vi det om. Det bør være op til den enkelte hvordan de ønsker at modtage notifikationer om aktiviteter i Smartplan.

Det betyder at alle brugere på Smartplan får deres egne notifikationsindstillinger som ser sådan her ud:

Indstillingerne kan både ændres fra mobilen, tablet og PC.

Administratorer får lidt flere indstillinger, for de kan også vælge om der er specifikke jobtyper de ikke ønsker notifikationer omkring. Det kan f.eks. være hvis en administrator kun er ansvarlig for vagtbytte for tjenerne, så kan det se således ud:

En helt ny notifikation

Vi lancerer også en helt ny notifikation en: “Ny ledig vagt du kan tage” notifikation. Den sendes ud til medarbejderne så snart der oprettes en helt ny ledig vagt i en frigivet vagtplan eller hvis en kollega ønsker at afsætte sin vagt.

Ny ledig vagt

Der har været stor efterspørgsel efter denne notifikation og vi er sikre på at det gør det endnu nemmere at få byttet vagter samt besat nye ledige vagter.

Først Push notifikation så Email

Hvis du aktiverer push notifikationer via vores Smartplan App på telefonen, begynder vi at sende notifikationer i stedet for emails. Vi prøver først at sende en push til din telefon. Hvis den af en eller anden årsag ikke når frem, sender vi en email efter 30 minutter. Det betyder at du ikke går glip af information, selvom din telefon er slukket eller i flymode.

Notifikationsindstillinger fra mobil app.

Du kan også vælge at slå push notifikationer helt fra i en periode, så sender vi emails i stedet hvis du har tilvalgt det. Det betyder at du helt selv bestemmer hvor, hvornår og hvad du ønsker notifikationer om.

Nyt aktivitetscenter

Når du begynder at modtage notifikationer som push beskeder kan du efterfølgende finde dem i dit nye aktivitetscenter via app’en på din telefon.

Du får et ekstra menupunkt i app’en hvor du altid kan finde de seneste aktiviteter som vedrører dig. Du slipper for at åbne dit mailprogram og filtrere igennem alle dine mails for at finde informationerne. Åben Smartplan App’en, tryk på Aktiviteter og tryk på den aktivitet du vil vide mere om. Nemt, hurtigt og videre med dit liv.

Hvad med SMS’erne?

SMS’erne forsvinder ikke helt. SMS’er er en fantastisk teknologi, men ikke til alt. Det gode ved en SMS er at den altid kommer frem. Det er meget sjældent at SMS’er ikke når frem til modtageren. Derfor er de gode, hvis man vil være sikker på at en modtager får beskeden.

Vi synes ikke at SMS’er er den korrekte teknologi til at kommunikere om alle de handlinger der sker i Smartplan. Det er push beskeder bedre til.

Der er dog nogle funktioner vi ønsker at beholde SMS’erne til, netop fordi de er så gode til det. Det betyder blandt andet at du som administrator fortsat kan sætte følgende muligheder op med SMS’er:

  • Påmind dine medarbejdere med en sms dagen før de har en vagt.
  • Gør det muligt for admins at sende beskeder ud på SMS.
  • Gør det muligt for medarbejdere at sende beskeder ud på SMS.

Det ser således ud:

Hvordan får jeg Push beskeder?

For at få adgang til den nye funktionalitet skal du downloade opdateringen til Smartplans App fra Google Play store eller Apple Store. Men inden du haster over i app store, så læs lige videre. Når du læser dette, er det ikke sikkert at opdateringen er godkendt hos Apple endnu. Det betyder at selvom vi har frigivet opdateringen til vores servere, så er app’en ikke klar endnu.

Jamen hvorfor har I ikke forberedt det bedre, spørger du. Det er lidt en hønen og ægget situation. Af ret avancerede tekniske årsager har vi ikke kunnet frigive app’en til Apple før vores servere har opdateringen. Så nu hvor vores serverer er opdateret, kan Apple gøre deres ting. Vi sidder og venter spændt på deres godkendelse. Lige nu er det ude af vores hænder.

Kan jeg stadig logge ind med den app jeg har nu?

Hvis du har den nyeste app, altså ikke den vi venter på at få godkendt, så ja. Den er - uden du har opdaget det - blevet forberedt til at kunne køre på denne nye opdatering. Dog uden den nye funktionalitet. Vi har blot sørget for at den stadig kan logge ind, så du kan bruge den.

Har du spørgsmål?

Hvis du er i tvivl om noget, må du endelig kontakte vores support som sidder klar til at besvare eventuelle spørgsmål.

Modtag en mail én gang om måneden med de seneste opdateringer af Smartplan.

Læs mere om hvorfor Smartplan er noget for dig:

Du har fået flere ansatte og vil gerne have overblik

Excel holder din vagtplan fanget. Læs hvad du får ud af at sætte den fri og ud i lommen på dine ansatte med vores Vagtplan App.

Fordi brugervenlighed og kundeservice betyder noget

Du vil ikke betale for et kæmpe system med alle mulige funktioner som gør systemet langsomt og svært at bruge. Det skal være nemt at lave din vagtplan og få styr på dine timer og løn.

Prisen på Smartplan starter ved kun 199,- pr. måned

En lav pris og ingen binding betyder noget for dig. Du vil bare ikke betale for meget for noget du ikke har brug for.

Det betyder noget for dig at vi er der på den lange bane

Vi har lavet vagtplaner og tidsregistrering i 10 år og går ingen steder. Vi har sorte tal på bundlinjen og er 100% finanseret af vores kunder. Faktisk er vi Gazelle for tredje år i træk. Læs mere om Smartplan.

Læs videre her