Manual > Vagtplanlægning - værktøjet > Rediger i en frigivet vagtplan

Rediger i en frigivet vagtplan

Selvom du har frigivet din vagtplan, kan der alligevel være tidspunkter, hvor det er nødvendigt at redigere i vagtplanen. For at redigere i en frigivet vagtplan skal du gå ind på vagtplanen og trykke “Rediger vagtplan” i øverste højre hjørne. Det er dog ikke nødvendigt at sætte hele vagtplanen tilbage i redigering, hvis det er mindre ting, som du skal rette som eksempelvis at tilføje eller ændre få vagter. 

Tilføj og rediger vagter i en frigivet vagtplan

Når du skal tilføje vagter i en frigivet vagtplan, kan du gøre det ved at trykke på "Rediger vagtplan" efterfulgt at "Tilføj ny vagt".

Du kan også tilføje en vagt ved at gå til den dag, du vil oprette vagten i vagtplanen. Her har du også mulighed for at redigere i en eksisterende vagt.

Lav større ændringer i vagtplanen

Men hvis du har brug for at lave større ændringer, kan det være nødvendigt at sætte hele vagtplanen i redigering. Det kan for eksempel være, at du skal tilføje en ny medarbejder til vagtplanens skabelon, så du ikke behøver tilføje alle vagterne manuelt. Når du har taget vagtplanen tilbage i redigering, har du samme muligheder, som da du planlagde vagtplanen. 

Når du sætter en frigivet vagtplan tilbage i redigering, vil dine medarbejdere stadig kunne se deres vagter, men vagtplanen bliver låst for ændringer, så medarbejderne ikke har mulighed for at bytte vagter, skrive beskeder eller rette i deres mødetid. De vil heller ikke kunne se de rettelser, du er ved at lave. Det er kun administratorer, som kan det. Medarbejderne kan først se ændringerne, når vagtplanen bliver frigivet igen. 

Når du har lavet de rettelser, du har behov for, skal du frigive vagtplanen igen. Det gør du i højre side, hvor du blot skal trykke på pilen, og så får du mulighed for at frigive vagtplanen.

Inden vagtplanen er helt frigivet, skal du angive, om der skal sendes notifikationer til de medarbejdere, som bliver berørt af dine ændringer. Samtidig kan du også se, om dine rettelser skaber konflikter, som gør, at vagtplanen ikke kan frigives. 

Hvis der ikke er konflikter, skal du blot trykke “Godkend og frigiv”. Ligeså snart du gør det, kan dine medarbejdere se de nye ændringer.