Opret tidsrum

Dine medarbejderes vagter ligger i forskellige tidsrum i vagtplanen, og det er helt op til dig selv, hvor mange medarbejdere der skal arbejde i samme tidsrum, eller hvor mange tidsrum du vil have på én dag. Så lad os se på, hvordan du nemt kan oprette disse.

Når du skal oprette en ny vagtplan, skal du starte med at vælge den periode, vagtplanen skal strække sig over. Dette gør du ved at klikke på periodefeltet øverst til venstre:

Så snart du har valgt en periode, kan du begynde at oprette tidsrum. Smartplan hjælper dig selv med at komme i gang, du skal blot klikke på “tilføj tidsrum”:

Uanset hvilken dag, du har valgt at tilføje et tidsrum til, kommer dette felt nu frem:

Tilføj informationer i dit tidsrum

Nu kan du begynde at udfylde de forskellige informationer. Du kan starte med at sætte et start- og sluttidspunkt for vagten:

Ved siden af tidsrummet kan du vælge, om vagten er en lukke-vagt, og om medarbejderne skal have en ikke-betalt pause:

Derudover har du mulighed for at vælge, hvordan tidsrummet skal bemandes. Dine medarbejdere kan have forskellige jobtyper, og du kan selv tilpasse, hvilke jobtyper der er brug for i hvert tidsrum:

Nu har du to muligheder. Du kan enten vælge at lade vagten stå som en ledig vagt, og på denne måde kan du senere gå ind og bemande den. Ellers kan du bemande vagten med det samme ved blot at klikke på pilen:

Hvis du har flere vagter, som skal ligge i det samme tidsrum (i dette tilfælde fra kl. 08-16), kan du nemt tilføje dem ved blot at trykke på “Tilføj vagt til tidsrummet”:

Når du har gjort det, bliver der oprettet en ny linje, hvor du igen kan tilpasse jobtype og bemanding:

Så snart du har tilføjet alle de vagter, du ønsker i tidsrummet, klikker du blot på “Opret tidsrum” og så ligger disse vagter i din vagtplan:

Tilføj flere tidsrum på samme dag

Hvis du på den samme dag har brug for at få bemandet vagter på flere forskellige tidspunkter, kan du sagtens tilføje flere tidsrum. Det eneste, du skal gøre, er igen at klikke på “Tilføj tidsrum” på dagen:

Når du har gjort dette, kommer det samme felt frem, som da du oprettede det første tidsrum, og så kan du ellers bare gå i gang med at udfylde på ny:

Hvis det skulle ske, at du får oprettet et tidsrum, som du ikke har brug for alligevel, kan du altid slette det. Du holder blot musen henover tidsrummet og klikker på “rediger tidsrum”-ikonet:

Når du har klikket på ikonet, kommer feltet frem igen, men denne gang har du også mulighed for at trykke “Slet tidsrum”: