Manual > Vagtplanlægning - værktøjet > Opret eller rediger jobtyper

Opret eller rediger jobtyper

Jobtyper er det, som fortæller, hvilken type vagt det er. Det kan eksempelvis være butik, kontor eller lignende. Jobtyperne er tilknyttet vagterne for at sikre, at det er den rigtige medarbejder, som har fået vagten. Nogle gange kan det være nødvendigt at oprette flere jobtyper, redigere i eksisterende jobtyper eller fjerne jobtyper. 

Alt dette kan administratorer gøre ved at gå til “Indstillinger” → “Smartplan Indstillinger” → “Jobtyper”.

Sådan opretter du en jobtype

For at oprette en ny jobtype, skal du under "Jobtyper" klikke på "+ Opret ny jobtype":

Klik på den lille pil, og du vil nu kunne se muligheden for at oprette tidligere jobtyper (slettede jobtyper) og muligheden for at oprette en ny jobtype. Klik på "Opret nyt navn":

Derefter skal du blot navngive din nye jobtype og trykke "Gem":

Nu har du oprettet den nye jobtype, og den vil blive sat på listen under "Nuværende jobtyper":

Sådan tildeler du dine medarbejdere jobtyper

Jobtyperne kan du tildele dine medarbejdere ved at redigere i en medarbejders profil under menupunktet "Medarbejdere", men du kan også tilføje jobtypen til flere medarbejdere samtidig nemt og hurtigt.

Det gør du ved at trykke "Rediger" ved en bestemt jobtype:

Udover at du kan ændre farve og navn på jobtypen, vil du nu kunne se alle de medarbejdere, som har den jobtype, du klikkede på. Her kan du altså også krydse af, hvilke af dine medarbejdere, som skal have jobtypen. I mit eksempel her er medarbejderne med blå flueben dem, som har jobtypen "Bager":

For at til-/fravælge hvem, der skal have jobtypen "Bager", skal man altså blot krydse af med blå flueben, hvem der skal og ikke skal have jobtypen:

Rediger eller slet dine jobtyper

Du har muligheden for at ændre både navn og farve på jobtyperne. Klik på "Rediger" ud fra den jobtype, du ønsker at redigere:

Nu kan du altså både redigere navnet på jobtypen samt vælge, hvilken farve jobtypen skal have:

Når du er færdig med at redigere dine jobtyper, kan du trykke "Gem". Du kan også her slette din jobtype ved at trykke "Fjern".

Når du ændrer navnet og/eller farven på en eksisterende jobtype, vil dine medarbejdere stadig have jobtypen. Det er kun nødvendigt at tildele nye jobtyper til dine medarbejdere. Alternativt kan du også lade dine medarbejdere gøre det selv.

Lige så snart du har gemt dine ændringer, bliver det automatisk rettet i vagtplanerne.

Tillad, at medarbejderne selv kan rette i deres jobtyper

Som udgangspunkt kan almindelige medarbejdere ikke tilføje jobtyper til deres brugere. Det er kun muligt for administratorer. Det er dog muligt for administratorer at give medarbejdere lov til selv at tilføje eller fjerne jobtyper på deres profil.

For at gøre dette skal der sættes flueben ved siden af “Tillad at medarbejderne må rette i deres egne jobtyper”