Manual > Guide til Smartplan Assistent > Opsæt dine regler

Opsæt dine regler

Når du er i gang med at planlægge din vagtplan, kan du opsætte regler for dine medarbejdere. Smartplan vil så tjekke, om disse regler bliver overholdt. Hvis ikke de gør det, vil Smartplan gør dig opmærksom på regelbruddet.

For at opsætte og redigere regler for medarbejdere skal din vagtplan være i planlægning/redigering. Når den er det, kan du trykke "Opsæt regler for medarbejdere"

Så får du en popup frem, hvor du kan opsætte regler, som gælder generelt for alle dine medarbejdere, eller du kan indtaste specifikke regler for den enkelte:

Her kan du rette i tallene i højre side for at ændre i dine regler og sætte flueben ud for de regler, som du ønsker, Smartplan skal holde øje med.

Du kan også lave regler for specifikke medarbejdere. Her har jeg taget udgangspunkt i Hanne.

Hanne er sat til, at hun godt må have en 40 timers arbejdsuge i stedet for 37 timer, som der står i de generelle regler. De regler, som afviger fra de generelle regler, kan altid nulstilles ved at trykke på "Nulstil og følg generelle regler".

Under en specifik medarbejder har du også mulighed for at angive, om der er dage eller tidspunkter på dagen, hvor medarbejderen ikke må have vagter.

Så snart du har gemt dine regler, begynder Smartplan at tjekke, om reglerne bliver overholdt.